Iberdrola ha posat en funcionament aquesta infraestructura “sense la preceptiva llicència d’activitat”

Posted on 30 octubre 2006 by valldigna.
Categories: General.

La subestació de Patraix ja està en marxa sense llicència

La Comissió per al trasllat de la subestació del barri valencià de Patraix ha denunciat avui en un comunicat que la companyia Iberdrola ha posat en funcionament aquesta infraestructura "sense la preceptiva llicència d’activitat".

[@more@]

Segons ha afirmat aquesta organització en un comunicat, "anteriorment cap tècnic municipal va voler signar l’esmentada llicència d’activitat, en ser-los presentada des de l’Ajuntament intentant fer-la passar com a activitat innòcua, adduint que es tractava d’una activitat qualificada".

L’entitat ha indicat que fins ara "cap llicència d’activitat s’ha signat, ni com a activitat innòcua ni com a activitat qualificada, que és com venim exigint els veïns que siga catalogada l’activitat de la subestació de Patraix, d’acord a la normativa".

Segons ha afegit, per a tramitar la llicència, "un tècnic municipal haurà de lliurar-la al delegat de Descentralització, Ramón Isidro Sanchís, regidor de Sanitat, perquè signe la resolució". Els membres de la Comissió asseguren que la regidora d’EU a l’Ajuntament de València, Victòria González, els ha traslladat que aquest tràmit "no s’ha dut a terme".

En aquest sentit, han assegurat que han conegut el funcionament de la subestació "pel soroll de la maquinària a l’interior i pels mesuraments, realitzats davant de notari, dels camps electromagnètics als voltants, que eren nuls fins fa uns dies" i s’han qüestionat si la companyia elèctrica té alguna cosa a "ocultar quan no fa pública la posada en marxa de la subestació".

"Si és així, una vegada més Iberdrola ha fet cas omís de la normativa", han dit i han afegit que esperen que les autoritats "intervinguen".