Anàlisi estiuenc: Torna el terrorisme medioambiental a La Costera i La Valldigna

Posted on 25 agost 2009 by valldigna.
Categories: General.

FUCAT titlla de terrorisme medioambiental la política de fets consumats instaurada al país

Si fa unes setmanes des de La Ribera ens assabentàvem que el termini per al·legar a l’autovia s’acaba el 28 d’agost, ara el bloc La Cotorra de la Vall ens confirma l’intenció d’Iberdrola de duplicar la potència de la MAT que travessa les comarques del sud, mentre l’autoproclamat govern progressista simater envia a revisió un PGOU (Pla d’Ordenació Urbana) que segons tots els indicis podria obrir la porta a un futur megaprojecte golfístic i els del PP de Tavernes mantenen les seues intencions de reviscolar dos projectes de macrourbanització a la costa que també hi contemplen infraestructures de Golf. A tot aquell desgavell ens cal afegir el destrellatat i qüestionat Transvasament Xúquer Vinalopó que desquartera a hores d’ara les partides simateres de La Font d’Agost i Malet i mig terme del poble veí de Barxeta, ja en La Costera, on la ciutadania ha desenvolupat un paper fonamental d’oposició política i mobilització social en les dues qüestions territorials.

[@more@]

Des de la AV “La Valldigna” no és descarta pel setembre convocar una reunió urgent i extraodinaria de la Coordinadora Contra l’Alta Tensió de La Valldigna -CCATV per tal de possicionar-se sobre els fets i establir un nou full de ruta.

A tot aquell desgavell ens cal afegir el destrellatat i qüestionat Transvasament Xúquer Vinalopó que desquartera a hores d’ara les partides simateres de La Font d’Agost i Malet i mig terme del terme del poble veí de Barxeta, ja en La Costera, la ciutadania ha desenvolupat un paper fonamental d’oposició política i mobilització social en les dues qüestions territorials.

  • La Cotorra de la Vall

 La nostra comarca quedarà convertida en un gran corredor elèctric d’alta tensió quant Iberdrola acabe les obres. L’empresa ha demanat informe als ajuntaments davant la duplicació de les actuals línees de 132 kV que travessen la comarca. Un informe que, segons ens conten i confirmen, ni fu ni fa per a l’empresa perquè els ajuntaments poden dir el que vulguen, però sembla ser que ja està tot decidit. L’informe dels ajuntaments és un simple tràmit perquè l’empresa ja compta amb l’autorització de la Generalitat i, a més, no cal cap tipus d’impacte ambiental.
– La primera línia a duplicar és la que ve des d’Alzira i, després de travessar el Cambro, arribarà a la recent construïda subestació de Tavernes. Per a suportar la duplicació de cables, etc. les torres hauran de ser reforçades.
– El segon ramal a duplicar la potència serà la línia que travessa la zona sud de la Valldigna i anirà de la subestació de Tavernes a Gandia. En total, seran 4 línies de 120 KV les que uniran les dues ciutats. Això vol dir que aquella línea de 132 KV a la que molts vallers – el PP no- es van oposar, quedarà convertida en una super-línia en quatriplicar la potència inicial, cosa que faria complir els pitjors presagis de les associacions i entitats sobre realitat final del pas de l’alta tensió per la Valldigna.


Les torres ací no caldrà que es reforcen perquè ja es construïren amb eixa finalitat: aguantar el cablejat de 4 línies de 132 kv. De fet les torres instal•lades ho donaven a entendre.
I penar que ens van vendre la burra de què ens anaven a eliminar línies. Ens han eliminat algunes línies, i ens les han tornades per altres llocs multiplicades per quatre. Una línia de molt alta tensió per la Valldigna i molt especial en el terme valler, on va tota per l´aire. I per agrair-ho…. la majoria absoluta del PP a Tavernes!!!


I com que la cosa no acaba ací, ens contem que ja es treballa en la unió de Tavernes i la platja amb 6 línies de 20 KV que inicialment vindrien de la nova subestació. Una part del tram soterrat aniria per la rodona inacabada de la carretera a la platja, enfront de Las Cinco Hermanas, i segueix per l’antiga carretera. Aquests dies, es podia vore gent treballant en aquest tram.
I no oblidem que fa un mes es feien possibles obres d’enterrament de canonades de cables d’alta tensió pel la zona de Sequers, un fet del qual ens ferem ressó i que ningú no ha confirmat ni explicat l’objectiu de les obres.

La cosa està que entre moltes línies d’alta tensió, els olors a asfalt, el mur de l’autopista; la reserva de terrernys per a l’autovia Alzira-Tavernes…. estem ben aviats!!!

I males llengües parlen que els problemes de salut van a més a Tavernes.

* Font de l’article sobre Iberdrola –La Cotorra de la Vall.

* Imatge campanya de MAULETS-La Safor ara fa dues dècades.